Az előrejelzéseknek megfelelően szombatra megérkezett az eső Silverstone-ba, a Brit Nagydíj utolsó szabadedzése vizes pályán zajlott.
Az edzés közepéig erősödő, majd az utolsó tíz percre alábbhagyó esőben természetesen sokkal kisebb volt az aktivitás, mint máskor. A Mercedes-pilóták, valamint a ferraris Fernando Alonso (azaz a pénteki három leggyorsabb) csak néhány installációs kört futottak, mért idővel enm is erőlködtek. (A marussiás Max Chilton sebességváltó-csere miatt nem futott.)


A Red Bull-osok azért kimentek, és bár az átmeneti, intermediate gumikon másokhoz hasonlóan csúszkáltak, az első két helyen zártak. Sebastian Vettel volt a leggyorsabb.
A vizes pálya erőkiegyenlítő jellege – no és a kimaradó ászok – a Lotusnak is jól jött, a 3-4. helyet hozták. Ezzel együtt akadt azért ijedelem: Romain Gorsjean a célegyenes-ráfordítóban a rázókőre tette az autó farát, a Lotus azonnal keresztbe állt, nem sokon múlott, hogy a bokszutcai betonfalban végezze – a francia szépen mentett.
Honfitársa, a marussiás Jules Bianchi már nem járt ilyen jól, a még száraz körülmények között, tegnap is sok versenyzőt megviccelő Stowe-ban a gumifalnak szaladt. A mások által is meglátogatott kavicságy azonban tette a dolgát, az autó alacsony sebességgel érkezett, csak az első szárny bánta az ütközést.
A 14 órakor kezdődő időmérő eredményére egyelőre tippelni sem lehet, ahogy azt sem lehet tudni, hogy vizes vagy száraz pályán zajlik majd.
Brit Nagydíj, 3. szabadedzés, Silverstone, 2014.07.05.