Lewis Hamilton a hétvégi Brit Nagydíj előtt 29 pontos hátrányban áll csapattársához, Nico Rosberghez képest. Az angol pilóta a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon és Kanadában is kiesett, meggyőződése, hogy a balszerencse híján ő lenne előrébb. Nem is aggódik.


“Nem hiszem, hogy a szerencse segít majd, ahhoz a következő 11 futamon két kiesés kellene Nicótól, szerintem ez nem történik meg. Erre nem építhetek, egyszerűen csak arra kell koncentrálnom, hogy jobban versenyezzek nála, erre pedig képes is vagyok. Az én előnyöm a tehetségem. Ez az én adottságom, és idén ezt kell minden korábbinál jobban kihasználnom” – mondta a Daily Starnak, rájátsza az általános paddockbeli vélekedésre, miszerint ő a gyorsabb, és Rosberg az, aki kemény munkával jut előrébb.
A silverstone-i hétvége előtt Hamilton nagyon is bizakodó: “Tudom, hogy 29 pont hátrányban vagyok, de kevesebb futamon értem célba, Ausztriában is veszítettem hét pontot, hosszú még az idény. Ausztriában nagyon gyors voltam, és bár nem sikerült győzelemre váltanom, a Brit Nagydíjon továbbviszem, és ott már ez lesz a cél.”
“Nagyon lelkesít a tempónk. Silverstone-ba a pályafutásom eddigi legjobb csomagjával érkezem, ez nagyon felpörget. Egyszerűen csak az egész hétvégén ki kell használnom ezt a tempót, azon leszek, hogy sikerüljön.”