Nem áll szóba egymással a Red Bull és a Mercedes osztrák vezetője, Helmut Marko és Toto Wolff. A két csapat között bőven volt adok-kapok az Osztrák Nagydíj környékén: a Mercedes nehezményezte, hogy a csapat által felújított Red Bull Ringen új nevet kapott a Lauda-kanyar, a címvédő ráadásul – állítólag – a hotelfoglalásoknál is keresztbe tett riválisának.


A Mercedes megígérte, hogy kettős győzelemmel vág vissza a Red Bull pályáján, ez sikerült is, majd később az ellenfelet porig alázó üzenettel is jelentkezett: “az ezüst nyilak szárnyakat adnak.” Mindezek tetejébe a Mercedes szerelői felmásztak a Red Bull Ring bikájára is, hogy a nyakába egy csillagos emblémát akasszanak.

Toto Wolff, a Mercedes sportigazgató-csapatfőnöke elismerte, hogy nincs beszélőviszonyban Markóval. “Nem beszélünk egymással” – mondta Wolff. “De a pozícióinkból következően nincs is miről társalognunk.”

“Gyűlöletről szó sincs, ennek a szónak túl nagy az érzelmi töltete. Ellenfelek vagyunk a pályán, az a munkánk, hogy a saját csapatunk a lehető legsikeresebb legyen. Tisztelem a Red Bullt, de az is igaz, az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk.”