Sergio Perez tavaly a McLarennél jó néhányszor feleslegesen belemenős csatákat vívott csapattársával, Jenson Buttonnal, idén pedig az év eddigi legnagyobb balesetének volt részese a Kanadai Nagydíjon. Bár a versenybírók őt találták hibásnak, a mexikói pilóta végig ragaszkodott az ártatlanságához. Felipe Massa szerint Perez hozzáállása rossz, “veszélyes” versenyző, és ha így folytatja, lassan ő lesz az új Romain Grosjean. 


A brazil veterán a francia Lotus-pilóta 2012-es idényére utalt ezzel, amikor az F1-be visszatért versenyző hétvégéről hétvégére ütközött, összetörte az autót. Grosjean 2013-ban sikeresen levetkőzte ezt, az Autosportnak nyilatkozva arról beszélt, hogy Pereznek csak akkor sikerülhet ugyanez, ha képes lesz beismerni a hibáit.
“Ha fejlődni akar az ember, akkor el kell ismernie, amikor hibázik. Egy rossz versenynap után meg kell gondolni, hogy mit lehetett volna jobban csinálni, fejben kell átállítani magunkat. A hiba elismerése nem rendíti meg a bizalmat, nem akadályozza a közös munkát. A kritikákon keresztül lehet előrébb jutni.” 
Grosjean, akit a 2012-es Belga Nagydíj rajtjánál okozott baleset miatt egy futamra el is tiltottak, sportpszichológus segítségével, kitartó munkával változtatott az attitűdjén.


“Ami engem illet, időnként rossz döntéseket hoztam. Vékony a határ a helyes és a rossz között, ezen kellett dolgozni a pszichológusommal közösen, és még most is dolgozunk rajta. Meg kellett találnom a helyes célokat. Egy időben csakis a futamgyőzelem érdekel, a rajttól a leintésig csak a győzelem járt a fejemben. Nem a valódi lehetőségekre koncentráltam.”
“Egyértelműen nem volt valami fényes korszak az F1-es karrieremben. Erősnek kellett lennem, hogy kibírjam, amikor az egész mezőny engem támadott.”
Grosjeannak egyébként nincs nagy baja Perezzel: “Mindenkinek megvan a maga véleménye a Perez-Massa esetről. Nekem eddig nem volt komoly gondom Sergióval. Szerintem a mezőnyből senki nem veszélyes.”