Marco Mattiacci, a Ferrari új csapatfőnöke már tudja, mit kell tennie az alakulatnak ahhoz, hogy újra a vb-címért harcolhasson. Többé-kevésbé Maranellóban is mindenki belátta már, hogy az idei évnek annyi, a csapat már a 2015-ös felkészülésre koncentrál.


“Kanada után fontos volt, hogy összeüljünk, átbeszélni a dolgokat és világossá tenni a helyzetet” – mondta Mattiacci. “Pontos menetrend szerint tárjuk fel a gyengeségeinket, a vezetés pont azért van, hogy ezeket a lyukakat betömködje. A stratégiával kapcsolatos kulcslépéseinket megtartjuk magunknak, felesleges szövegeléssel nem akarunk előnyt adni az ellenfeleinknek.”

Jó ideje világos, hogy az idei szezonban a Mercedes motorja a legerősebb, a Ferrarié nemcsak gyengébb, nehezebb is a németek hibrid V6-osánál. Mattiacci úgy véli, a Ferrari nem csak a motor miatt van hátrányban.

“A Ferrari jelenleg nem dolgozik jobban a Mercedesnél. Nem akarok kiemelni egy bizonyos területet, ez nem lenne fair, mert szerintem nem kizárólag a motor az oka a problémáinknak.” Fernando Alonso tapasztalt némi fejlődést az elmúlt hetekben, bár a spanyol sem vár nagy ugrást az év végéig.

“Haladtunk egy kicsit, de nehéz megítélni, mit csinálnak a többiek, és ők mennyit fejlődnek” – magyarázta Alonso. “Keményebben és jobban kell dolgoznunk a többieknél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb időszakai, nekünk is, de remélhetőleg megvan a technológiánk ahhoz, hogy nagyobbakat lépjünk előre az ellenfeleinknél.”