Augusztusban megnősül Baumgartner Zsolt, az eddigi egyetlen magyar Forma-1-es versenyző. Az eseményről szűkszavúan nyilatkozó Baumgartner elmondta a Vezess.hu-nak, hogy több, a Forma-1-ben megismert munkatársa, barátja is eljön az eseményre.

Például az ausztrál Paul Stoddart, egykori csapata, a Minardi volt vezetője, valamint az osztrák Patrick Friesacher ex-F1-versenyző.

Stoddart azóta is jó barát

Stoddart azóta is jó barát

Szintén a meghívottak között van a 10 éve a Minardinál dolgozott Massimo Rivola, aki ma a Ferrari csapatigazgatója, és a Toro Rosso mérnöke, Laurent Mekies, aki Zsolt egykori versenymérnöke. Ők nem tudnak eljönni, Mekies például nemrég született kisbabája miatt.

Zsolt mást is ünnepelt a múlt héten: június 20-án volt éppen 10 éve, hogy megszerezte a magyar autósport egyetlen pontját a Forma-1-ben. A tévhittel ellentétben a 2004-es nagydíj Indianapolisban nem az az amerikai verseny volt, amelyen a Michelin gumival szerepelt csapatok nem álltak rajthoz, az 2005-ben történt.

Baumgartner pontszerzésekor a komplett mezőny nekivágott a távnak, de tény, hogy többen kiestek előle, ez is kellett a sikerhez.

(fotók forrása: www.zsolt.baumgartner.novotron.hu)