Két hónapos hallgatás után a hét elején jött új, hivatalos hír a még tavaly december végén súlyos agysérülést szenvedett Michael Schumacherről: menedzsere, Sabine Kehm bejelentette, hogy az F1-legenda “nincs kómában” és hogy elszállították a grenoble-i kórházból.
A hétszeres világbajnok a család Genfi-tavi otthonához sokkal közelebb fekvő Lausanne egyetemi kórházába került. Schumacher továbbra is csak időnként van tudatánál, beszélni nem képes, de lát és hall, szemmozgással, fejbiccentésekkel kommunikál.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Bár a laikus közönség és a Forma-1-es kollégák kitörő örömmel fogadták a híreket, a különböző orvosok, egészségügyi szakemberek jóval óvatosabban fogalmaztak a több hónapos kómából kilábaló Schumacher kilátásait illetően.
Pénteken egy svájci neurológiai szaktekintély,  Dr. Erich Riederer is arra figyelmeztetett, hogy nem szabad teljes felépülést várni az expilóta esetében:
“Egész életére fogyatékos marad, örökre mások segítségére szorul majd” – nyilatkozta a svájci 20 Minuten oldalnak.
“Természetesen az, hogy már az is hihetetlenül pozitív fejlemény, hogy valaki majdnem fél év kóma után magához tér. Ez hatalmas pozitívum számára és a család számára is.”
A fentiekkel együtt – már ha hinni lehet az egykori versenyzőtárs, Olivier Panis szavainak – Schumacher valószínűleg képes lesz mozogni, a bénulás nem fenyegeti, azonban mentális képességeiről, esetleges személyiségváltozásáról csak a következő két-három hónapban kapnak képet az orvosok.