Az egykori Minardi-, Benetton-, Renault-, Toyota- és Lotus-pilóta Jarno Trulli belekóstol a csapatfőnökségbe, a 39 éves veterán az idén induló, tisztán elektromost hajtással működő Formula E bajnokságba száll be.


A Formula E-járgányt már korábban tesztelő veterán a Drayson-csapatot veszi át, és a csapattulajdonosi és -főnöki szerep mellett versenyzőként is indul a világ nagyvárosainak utcáin zajló szériában.  
“Nagyon örülök, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) indulási engedélyt adott a TrulliGP-nek az FIA Formula E Bajnokságban. Miután már belekóstolhattam a szériába, izgalmas kihívást jelent majd, hogy egyszerre pilótakén és csapattulajdonosként is szerepet vállalhatok a sorozatban. Nagy öröm, hogy a Formula E projekttel az úttörők közé kerülök” – mondta az olasz versenyző.
A 2014 szeptemberében elinduló versenysorozatban a 10 csapat vesz majd részt 20 pilótával – jelenleg nyolc versenyzőt szerződtettek -, a helyszínek között szerepel Peking, Buenos Aires, Miami, Monte-Carlo, Berlin és London. 
Trulli Formula E-s tesztje