Időről időre előkerülő pletyka, hogy Fernando Alonsónak elege van a ferraris kínlódásból, ezért átigazol a Mercedeshez, amelynek most úgyis nyerő autója van. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnök-sportigazgatója szerint az egyetlen baj ezekkel a hírekkel, hogy a németek nem érdeklődnek a spanyol irányt, mert Lewis Hamiltonnak és Nico Rosbergnek is hosszú távra szóló szerződése van.


A hírek szerint Alonso Rosberg helyére érkezne, így újra összeállna a McLarennél balhésnak bizonyuló Hamilton-Alonso páros. “Annyit tudok mondani, hogy Fernando nem öltözik ezüstbe, a közeljövőben legalábbis biztosan nem” – mondta Wolff. “Nicónak és Lewisnak is több évre szóló szerződése van a csapattal.”

“Fernando az egyik legjobb pilóta az egész mezőnyben, de jelenleg nem tervezünk változást a felállásunkban.” Wolff szerint a Mercedesnél nem lesz újabb balhé, olyan háború pedig biztos nem, mint amilyen Alonso és Hamilton között zajlott 2007-ben. “Egy olyan konfliktusra nálunk esély sincs. Nicót és Lewist addig hagyjuk csatázni egymással, amíg a háború nem válik piszkossá. Ennek egyébként is súlyos következményei lennének.”