A hétszeres világbajnok Michael Schumacher 164 napja fekszik kómában a grenoble-i egyetemi kórházban a még tavaly december végén síbalesetben szerzett súlyos agysérülései miatt. A Forma-1-es legenda állapotáról hivatalos tájékoztatást immár két hónapja nem adtak.
A Forma-1 volt főorvosa, a traumatológus és aneszteziológus Gary Hartstein nemrég így írt blogján: “Bár Michael környezete, családja érthető módon nagyon kényes a magánszférára, nem tudom elképzelni, hogy ne számolnának be bármilyen jelentős pozitívumról, ha lenne. Attól tartok, és szinte biztosnak is érzem, hogy már soha nem hallunk jó hírt Michaelről. Mostanra már inkább félek attól a pillanattól, amikor a család kiad valamilyen közleményt.”  
Schumacher – Aggasztó a némaság 2


Schumacher egykori benettonos csapatfőnöke, Flavio Briatore is egyetért.
“Nincsenek hírek, a család nagyon zárkózott. Nem kommunikálnak. De az biztos, hogy a hírek hiánya ez esetben önmagában is rossz hír” – mondta a Radio24-nek az olasz, akivel Schumi az 1994-95-ös címeit nyerte.
Múlt vasárnap a német RTL egy dokumentumműsorban tekintette át Schumcher balesetét és az azóta történteket. A műsorban az F1-es pilótával régre nyúlóan jó kapcsolatot ápoló teniszlegenda, Boris Becker is nyilatkozott: 
“El sem tudjuk képzelni, mit élhet át Corinna és a gyerekek a baleset óta. Védőfalat húztak maguk köré. Nagy a csend, de csakis így működhet a kezelés.”
Az RTL azért pozitívabban beszélő személyt is megszólaltatott, az orvosi végzettségű egészségügyi szakújságíró, Christoph Specht szerint nem szabad lemondani Schumacherről: “Nem minden kóma egyforma. Akadnak pozitív meglepetések, egyes páciensek évek után is felébrednek.”