Lewis Hamilton Ausztrália után a Kanadai Nagydíjon is műszaki hiba miatt kényszerült búcsúzni, miközben csapattársa és egyetlen bajnoki riválisa, Nico Rosberg a 2. helyen a célba vitte a Mercedest, így 4-ről 22 pontra növelte az előnyét a címért folyó küzdelemben.
A Mercedesnél nagyon sajnálják Hamiltont, a csapatfőnök, Toto Wolff elmondta, hogy a verseny után bocsánatot is kértek az angoltól:


“Először is beszéltünk vele, és bocsánatot kértünk, amiért cserben hagytuk. Nagy kár ezért, főleg, hogy ilyen szoros a bajnokság, de Lewis jó hangulatban van, igazi küzdő, biztos vagyok benne, hogy talpra áll. Ami Nicót illeti, megérdemelten szerezte meg a pontokat, hiszen komoly problémákkal bíró autóval küzdött mások ellen.”
Hamilton két kiesésével, egy második helyével és négy győzelmével szemben Rosberg három futamgyőzelmet és négy második helyet tud felmutatni, Kanada után 22 ponttal vezeti a bajnokságot. Wolff szerint akár az idénre bevezetett duplapontos szezonzáró is lehet a fordulópont. 
“Hány verseny is volt? Hét. Szóval a duplapontos utolsó futammal együtt gyakorlatilag még 13 van hátra. A szezonzáró Lewis kezére is játszhat, azonban könnyelműség lenne ilyen korán garantáltnak tekinteni a bajnoki címet” – utalt a Red Bull jelentette fenyegetésre. “Komoly pontokat szereztek, gyorsan felzárkózhatnak. Szerintem minden a kétszeres pontot hozó finálén múlik majd.”
F1: A Mercedes bocsánatot kért Hamiltontól 3


Hamilton egyébként – legalábbis kifelé – valóban nem mutatta jelét, hogy az újabb kiesés megtörte. A 2008-as bajnok a visszakapaszkodásról beszélt Montreal után:
“Nincsenek bennem indulatok attól eltekintve, hogy nehéz volt elhinni, hogy megint az én autóm romlott el, a másik pedig bírta – de ez van. A két kiesés nyilván nem jön jól nekem, de nagyon hosszú még az idény. Egyszer már sikerült felzárkóznom, sikerül majd megint! A kiesés elkeserítő, de lesz még elég futam, szóval remélem a legjobbakat. “
“Természetesen a csapat érdekében nem is kívánhatnám, hogy mindkét autó kiessen, egyszerűen csak annak drukkolok, hogy idén már nem lesznek további problémák. Ez persze azt is jelenti, hogy még keményebben kell hajtanom, hogy behozzam a hátrányt, valószínűleg megint egy négyes győzelmi sorozat kellene, de mindent meg is teszek, hogy ez meglegyen! Számomra kedves pályák jönnek, a legfontosabb célom pedig, hogy Silverstone-ban én győzzek.”