F1: Videón a kanadai horrorbaleset 2

A Kanadai Nagydíj utolsó néhány köréig teljesen nyitott volt a győzelem sorsa, a műszaki problémával küzdő Nico Rosbergre a Force Indiá-s Sergio Perez, a két Red Bull, valamint a jó tempóban közelítő Felipe Massa is veszélyes volt.
F1: Videón a kanadai horrorbaleset 3
Az egykiállásos stratégiát vivő Pereznek azonban a végére elfogytak a gumijai és a fékei is is kezdték megadni magukat, lassan visszaesett, az utolsó kör elejére Felipe Massa elé került. A brazil talán előzni próbált, vagy egyszerűen csak túl közel volt, de amikor a mexikói az első kanyar előtt balra mozdult, a Williams versenyzője ráfutott, majd mindkét autó hatalmas lendülettel csapódott a gumifalba.
Kis híján Sebastian Vettelt is kiütötték.
Minde Perez, mind Massa 27 G-s lassulást élt át, de a ripityára tört autókból saját erőből szálltak ki. A baleset után kötelező kivizsgálásra vitték őket a pálya orvosi központjába, ott rendben találták a két versenyzőt, de a biztonság kedvéért további ellenőrzésekre kórházba is szállították mindkettejüket. Okkal, hiszen Massa 2009-ben a Hungaroringen, Perez 2012-ben Monacóban már komoly fejtraumát szenvedett.
A versenyzőket két órával a baleset után engedték el a motreali Sacre Coeur kórházból, közölte az FIA. A versenybírók még visszavárták őket, ugyanis ki akarják vizsgálni az ütközést. A stewardok végül Perezt találták felelősnek, amiért a versenyívről letérve Massa útjába került, a következő, Osztrák Nagydíjra öthelyes rajtbüntetéssel sújtották. 
Massa azért már az orvosi központból szelfizett

F1: Videón a kanadai horrorbaleset 4