A Ferrari komoly csomaggal érkezett a Kanadai Nagydíjra, mind aerodinamikai, mind az erőforrást érintő fejlesztéseket is vittek Montrealba. Ehhez képest kijózanító eredmény született a kvalifikáción, Fernando Alonso a 7., Kimi Räikkönen a 10. lett – minden maradt a régiben.
“Természetesen mindig igyekszünk a legjobbat nyújtani, de nagyjából erre számítottunk” – mondta a 7. helyről Alonso. “Péntekenként sokszor voltunk már a top3-ban, aztán az időmérőn pedig nem, szóval nincs meglepetés.” 
“Mindenesetre javultunk a legutóbbi futamhoz képest. Némelyik ide hozott új fejlesztésünk a meleg miatt nem működik, túlmelegedtek, vissza kellett térni a régi darabokhoz, szóval egy kis előny elúszott.”
“Holnap meg kell gondolnunk, hogy melyik gumi bírja majd jobban a meleg körülményeket, jó stratégia kell, esetleg még egy plusz kiállás beiktatása is lehetséges. A Red Bull és a Williams meglepően jó itt, jobbak voltak nálunk, szóval holnap nehéz dolgunk lesz, de meg kell próbálnunk eléjük kerülni, mert nagyon kellenek a pontok.”
F1: Besültek a ferraris fejlesztések 3


Kimi Räikkönen csak a 10. időt érte el, a Q3-ban egyszer ment ki, de a gyors körén a forgalom hátráltatta. Azt mondta, amúgy is küszködött:
“Egyszer próbálkozhattam, mit lehet várni? Nem volt könnyű, csúszkált az autó, nem éreztem igazán. Talán lehettem volna gyorsabb, de nagyjából ez a valós tempónk.”