A bajnokságot addig vezető Lewis Hamilton és egyetlen riválisa, a Monacóban vitatható módon pole-t szerző, majd a futamot is megnyerő Nico Rosberg kapcsolata töréspontra jutott a mediterrán hercegségben. 


A 2008-as világbajnok sem az időmérő, sem a futam után nem gratulált a németnek, ellenben arról beszélt, hogy az ismerőseit és a kutyáit is előbbre sorolja, mint a csak “munkatársként” elkönyvelt Rosberget. Hamilton kedden már visszakozott, egy héttel ezelőtt pedig a Twitteren egy tinikorukból, gokartos éveikből származó kép kíséretében arról írt, hogy jó barátok a csapattársával.
A Kanadai Nagydíj előtt természetesen nem kerülhette el a viszonyukra vonatkozó kérdéseket.
“Nem tudok mit hozzátenni, már elmondtam az üzenetben, amit akartam. A futam után beszéltünk egymással. Ahogy a barátok közt szokás, van jobb és rosszabb időszak, de nagyon régóta ismerjük már egymást. Kész, vége, túl vagyunk ezen, közösen hajtunk azért, hogy a csapat megnyerje a konstruktőri bajnokságot.”
Hamilton azt mondta, a csapatnál semmilyen változást nem hozott a monacói összezördülés.
“Semmi sem változott. Beszültünk Nicóval, és külön-külön is beszéltünk a csapattal, tényleg semmi sem változott. A Paddy (Lowe, techinaki főnök) és Toto (Wolff, társfőnök, frontember) által vezetett csapat nagyszerűen támogat minket, de tényleg! Teljes gőzzel megyünk tovább. Tegnap (szerdán) este együtt vacsoráztunk, minden a legnagyobb rendben. Csak erősebbé váltunk.” 


“Mindenkinek vannak rosszabb és jobb napjai, teljesen szokványos ez Nico számára és nekem is már a régi időkből. Továbblépünk, hajtunk, hosszú még az idény. Izgatottan várom a küzdelmet.”
Hamilton Forma-1-es pályafutása első győzelmét Kanadában szerezte, és 2007 után még 2010-ben és 2012-ben is ismételt, sőt az akkor még messze nem ilyen domináns Mercedesszel is 3. lett tavaly a Gilles Villeneuve pályán. Természetesen a motorerőben nem szűkölködő ezüst nyílban ülve nagyon bizakodva várja a hétvégét.
“Most csak találgathatok, de nem hiszem (hogy felzárkózhatnak a riválisok)” – mondta, amikor a kilátásokról kérdezték. “Az egyenesekben különösen erősek vagyunk, a Mercedes erős. Persze nem tudom, lehet, hogy meglepnek majd a hétvégén. De a hosszú egyenesek tényleg nagyon fekszenek nekünk, nagyon jó a Mercedes-motor erőleadása, a Mercedes végezte a legjobb munkát a motorok terén.” 
“Szóval a Renault-nak és a Ferrarinak valami nagyon nagyot kellene húznia, hogy ezen a téren tartani tudják velünk a lépést a hétvégén.”