A Kanadai Nagydíj második szabadedzése előtt ugyan szitált egy kicsit az eső, de az F1-esek már gyakorlatilag száraz pályára futottak ki délután Montrealban.
A második edzésen a kvalifikációs szimulációkhoz előkerültek a gyorsabb, szuperlágy gumik, az elsőségért pedig papírforma szerint a Mercedes versenyzői vívtak meg. Lewis Hamilton és Nico Rosberg lezavart egy párfordulós adok-kapokot, de végül az angol volt a jobb. Hamilon hosszú etapos menetben is jobb volt, szemmel láthatóan simábban, gyorsabban fűzte át az ezüst nyilat a pályán, mint csapattársa.
Sokáig úgy tűnt, hogy a Ferrari lesz a második erő, de a végére hagyott szuperlágyas etapjával a címvédő Sebastian Vettel végül Kimi Räikkönen és Fernando Alonso elé ugrott.
F1: Hamilton az élre állt 3


A reményeiknek megfelelően jól mentek a Williamsek, Felipe Massa a 6., Valtteri Bottas a 7. idővel  zárt, míg a top10-et a két mclarenes, valamint a Toro Rossó-s Jean-Eric Vergne tette teljessé.
Daniel Ricciardo sebességváltó-problémákkal küszködött, csak a 12. lett.
A délután során számos versenyző hibázott, Kimi Raikkönen, Kobajasi Kamui is kipördült egyszer, Adrian Sutilnak az előtte lassan bóklászó Kevin Magnussen miatt kellett levágnia az utolsó sikánt, amit mások amúgy sima elfékezések miatt tettek meg.
A marussiás Jules Bianchi és a Toro Rossó-s Danyiil Kvjat autója műszaki hiba miatt a garázsban vesztegelt a délután nagy részében, míg a caterhames Marcus Ericsson meghibásodás miatt a pályán volt kénytelen lehúzódni.
Kanadai Nagydíj, 2. szabadedzés, Montreal, 2014.06.06.