Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a csapat továbbra is elégedetlen a Renault teljesítményével, de arról szó sincs, hogy beperelnék a franciákat. Marko szerint abból a múlt heti hírből sem igaz semmi, amely szerint a Red Bull az Osztrák Nagydíjon új motorszállítót jelent be. Ez állítólag az F1-gyel régóta kacérkodó Volkswagen.


“Ez a hír kitaláció” – mondta Marko. “Az a célunk, hogy a Renault-val közösen legkésőbb az Osztrák Nagydíjra ütőképes autót rakjunk össze, és el tudjuk dönteni, hogy mindent megteszünk ezért az idényért vagy inkább 2015-re koncentrálunk.”

Marko nem titkolja, hogy a Red Bull nem elégedett motorszállítójával. “Komoly problémák vannak, és nemcsak nálunk, hanem a többi partnercsapatnál is. De az nonszensz, hogy emiatt bárkit is beperelnénk, főleg a Renault-t. Csak a motor gyengéi miatt szoktunk hangot adni az elégedetlenségünknek.”

“Azt is nehezményezzük, hogy a Renault túl későn reagált az első tesztektől nyilvánvaló teljesítményhátrányra. Tény, hogy azóta nagy előrelépés történt, de ennyi nem elég. A győzelmekért szeretnénk küzdeni, de ez a cél a Renault-val közös.”