Lewis Hamilton Monacóban alaposan berágott, amiért csapattársa, Nico Rosberg szombaton vitatható módon megszerezte a pole-t, majd vasárnap megnyerte a futamot, megszakítva ezzel az angol győzelmi sorozatát és átvéve a bajnoki vezetést.
Hamilton akkor arról beszélt, hogy a kutyái és a legközelebbi ismerősei a barátai, és nem Rosberg, aki csak munkatárs, de később visszakozott, múlt péntken már a kettejük régre nyúló és ma is tartó barátságát hirdette a Twitteren.


A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda az Österreich című lapnak azt mondta, a monacói ügyet lezárták: 
“Lewis mostanra elfogadta, hogy Nico győzött Monacóban, és ő csak második lett. Nem szégyen ez. Montrealban újra leülünk, mindent átbeszélünk higgadtan, aztán pedig megy tovább a bajnokság, egyenlő autókkal.”
A háromszoros bajnok persze elismerte, hogy valószínűleg lesznek majd újabb konfliktusok, ő viszont képes lesz azokat kezelni.
“Természetesen nem könnyű helyzet, amikor két ász ül a legjobb autóban. De így legalább a csapatunk dominanciája ellenére is izgalmasak maradnak a futamok. Prost úrnak köszönhetően magam is jól ismerem az ilyen szituációkat” – utalt az 1984-85-ös mclarenes idényekre. 
“Mi hagyjuk szabadon versenyezni a pilótáinkat, a feszültség normális, persze néha elfajulhatnak a dolgok, akkor viszont mentorként közbeavatkozhatok.”
Lauda szerint Kanadában is folytatódik majd a párharc: “Nico egyértelműen gyorsabb volt a monacói hétvégén, de Lewis most mindent megtesz majd, hogy visszavágjon – ami persze elég stresszes lesz számunkra, ellenben a szurkolók, a Forma-1 számára jobb már nem is lehetne.”