A 2014-es bajnoki címért csak egymással küzdő Nico Rosberg és Lewis Hamilton közötti feszültség a Monacói nagydíjon jutott töréspontra. Azóta Hamilton ugyan “visszavett”, és pénteken már a tinikoruk óta tartó barátságukra hivatkozott, de úgy tűnik, akkor sem volt épp felhőtlen a viszonyuk.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A két versenyző egykori gokartos főnöke Dino Chiesa szerint 14-15 évesen, is ellentétek feszültek közöttük az eltérő hozzáállásuk, de azonos céljaik miatt. 
“Lewis legjobb köre mindig is jobb lesz, mint Nicóé. Ezt akkor is tudta, és ma is tudja. Ezért is vár ki olyan sokáig az időmérőn, mielőtt kimenne” – mondta a Bild am Sonntagnak.
“Rosberg mindig is keményebben dolgozott, ő végzi el a piszkos munkát, a beállításokat, ő dolgozik a mérnökökkel. Lewis sosem hajtott olyan keményen a színfalak mögött, mint Nico” – erősítette meg a Hamilton által többször visszautasított, de a paddockban általánosnak számító vélekedést Chiesa.
“Lewis tehetsége arra sarkallta Nicót, hogy fejlődjön, Lewis volt a mércéje, hozzá igazította magát. Már akkoriban sem kímélték egymást, a pályán egy centit sem adtak a másiknak.”