Sebastian Vettel negyedik címvédése pocsékul indult, a 2014-es idény első harmadában mindössze 45 pontot pontot gyűjtött, 6. a bajnokságban. A négyszeres világbajnok bevallottan nem “érzi” igazán a 2014-es autót, a gondjait pedig tovább súlyosbítják a megbízhatósági problémák.
Az eddigi hat versenyhétvégén gyakorlatilag mindig akadt valami gond a Red Bull-lal, pontosabban a Renault erőforrásával, a szezonnyitón, és legutóbb Monacóban technikai probléma miatt ki is esett.


A szezon eleji műszaki gondok később is visszaütnek majd, ugyanis 2014-ben a korábbiaknál is szigorúbb szabályok vonatkoznak az erőforrásokra, pontosabban azok részegységeire, csak öt-öt motort, turbót, mozgásienergia-visszanyerőt, hőenergia-visszanyerőt, akkumulátorcsomagot és központi vezérlőelektronikát lehet elhasználni büntetés nélkül.
Vettel némelyikből már most is 3-4. darabnál tart, nincsenek illúziói, tudja, hogy hátrasorolások várnak rá: “Könnyen kiszámítható, hogy nem lesz elég részegységem az idényre” – mondta az Auto Motor und Sportnak.    
A Renault “alulfejlesztett” erőforrásai minden partnerüket hátrányba hozták, a Red Bullnál annyira elégedetlenek, hogy az amúgy hosszú távra szóló szerződésük ellenére már lebegtetik a motorszállító lecserélését, sőt kártérítés igényt is fontolgatnak a francia gyártóval szemben.