Az idei bajnoki címért külső ellenfél nélkül küzdő Mercedes-pilóták viszonya az év eleje óta feszült volt, a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon pedig ki is borult a bili Nico Rosberg vitatott időmérős hibája után. 
A korábbi nyilatkozatokkal összhangban Lewis Hamilton többször is arról beszélt, hogy a német nem barátja, vasárnap gyakorlatilag levegőnek is nézte, és még kedden, sokkal nyugodtabban nyilatkozva is hangsúlyozta, hogy megvannak egymással, de nincs köztük barátság.
A fentiek fényében kicsit meglepően péntek késő délután a 2008-as bajnok a Twitteren egy Rosberggel közös, tinikorukban készült képet tett közzé, azzal, hogy “Régóta barátok vagyunk, és ahogy a barátok között, vannak jobb és rosszabb időszakaink. Ma beszéltünk, minden oké, továbbra is barátok vagyunk. #nincsgond”

A Daily Mail F1-es tudósítója, Jonathan McEvoy kiemeli, hogy Hamilton tweetje legalábbis furcsa, ha nem egyenesen gyanús, ugyanis ő maga pénteken délelőtt beszélt a csapat elnökével, Niki Laudával, aki azt állította, hogy “már beszéltem Lewisszal, azt mondta, hogy majd beszél Nicóval”, azonban az újságíró a csapat egyik sajtósával is egyeztetett, ő viszont “valószínűtlennek” nevezte, hogy a két pilóta beszélt volna, ugyanis Hamilton épp a Kanadába tartó repülőn ülhetett, a napja az utazással telt.


McEvoy azt sejti, hogy a Twitter-posztban a Hamilton menedzsmentje és/vagy a csapat keze is benne van, ugyanis a brit Sky Sports az esti F1-es műsorára készülve szintén a Twitteren biztatta a nézőket, hogy mondják el véleményüket az adás egyik témájának szánt Hamilton-Rosberg balhéról, a két pilóta viszonyáról, a versenyző üzenete pedig mindössze 11 perccel később jelent meg.
A Daily Mail újságírója szerint a Mercedes felső, céges szintű vezetése szerette volna ezzel előre elvenni az élét a dolognak, mielőtt az elég önjáró és karakteres véleményeket megfogalmazó Lauda megszólalt volna.