Lewis Hamilton a Monacói Nagydíj hétvégéjén több megszólalásában is odaszúrt csapattársának, Nico Rosbergnek, egyik alkalommal azt ecsetelte, hogy ő maga azért éhesebb a sikerre, mert “Stevenage-ben, egy nem túl jó helyen” élt gyerekként, míg a német Monacóban, a hotelek, jachtok és magánrepülők világában nőtt fel. 
A Londontól bő 40 km-re fekvő, 80 ezres városban nem vették jó néven a megjegyzést.


“Nem értem, hogyan mondhat ilyet arról a helyről, ahol felnőtt. Nem szabadna megfeledkeznie a gyökereiről” – mondta a városi tanács egyik tagja, Philip Bibby, a helyi Comet című lapnak. “A városi tanács több, a fiatalok számára lehetőségeket nyújtó programot is futtat, legyen szó oktatásról, sportról vagy művészetekről. Nem volt szép ilyet nyilatkozni.” 
Az ifjúsági, kulturális és szabadidős ügyekért felelős tanácstag, Howard Burrell egyetértett:
“Úgy gondolom, hogy Stevenage éppenséggel nagyszerű hely a fiatalok számára, Lewis alaptalanul nyilatkozott ilyen fitymálóan. Ő is itt nőtt fel. Jobban örülnék, ha a város előnyeit emelné ki, hiszen kétségtelenül ő a legsikeresebb sportolónk. Kár ilyeneket mondania a szülővárosáról.”
Hamilton már hosszú évekkel ezelőtt elköltözött a városból és Nagy-Britanniából is, az adózás szempontjából sokkal kellemesebb “klímájú” Svájcban és Monacóban van otthona.