Hihetetlen eseménysor zajlott le a hétvégén a Formula Renault legutóbbi futamán a legendás angol, silverstone-i versenypályán. A mentést végző daru és a pályabírók még a veszélyzónában, a pálya aszfaltján tartózkodtak, mikor elengedték a mezőnyt. Valaki úgy érezte, nincs ok elhalasztani a rajtot, így a pilóták versenytempóban érkeztek meg az akadályhoz, de szerencsére mindenkinek sikerült kerülni, így nem történt tragédia.


Ha a formaautó egy versenypályáktól teljesen idegen tárggyal, járművel ütközik, az könnyen életveszélyes lehet. Elég csak az azóta elhunyt Maria de Villota balesetére gondolni. A Marussia tesztpilótája a duxfordi egykori katonai repülőtéren első ízben vezette a csapat F1-esét, amikor az első fordulója után visszatérve a csapat teherautójának hajtott, a fejével ütközött a leeresztett platónak.

De Villota életveszélyes sérüléseket szenvedett, de a gyors és magas színvonalú orvosi ellátásnak köszönhetően “csak” a jobb szemét veszítette el, a baleset utáni napokban elvégzett két műtétet követően állapota folyamatosan javult, majd felépülését követően az F1 és általában az autóversenyzés biztonságának további növeléséért dolgozott. Tagja volt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyzői bizottságának is, halála tragikus hirtelenséggel következett be, Sevillában, a szállodai szobájában találták holtan 2013 őszén.