A monacói versenyhétvégén Lewis Hamiltonnak be kellett érnie a második hellyel az időmérőn és a futamon is, miután csapattársa, Nico Rosberg vitatható módon megszerezte a pole-t, majd azt győzelemre is váltotta vasárnap. A német ezzel a pontversenyben is átvette a vezetést.


Hamilton egyértelműen dühös és sértett volt, a dobogón levegőnek nézte Rosberget, majd még az interjúk alatt odébb is állt. A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda fejmosást helyezett kilátásba, igen valószínű, hogy hétfőn el is beszélgetett az angollal, mert a 2008-as bajnok immár egész más hangon beszél: 
“Nagyon nehéz hétvége volt számomra, de tanulságos tapasztalat is volt. Nem lehet mindig győzni, kellenek az ilyen leckék is, ezután pedig jobb hozzáállással folytathatom az évet. Idén mentálisan erősebbnek érzem magam, mint bármikor, és a mostani hétvége után a következő hasonló helyzetet is jobban kezelem majd, mint most” – mondta.
“Tudom, hogy nagyon hosszú idény vár még ránk, és bőven lesznek a monacóihoz hasonló versenyek. Vannak jobb napok és rosszabbak, igyekezni kell a legjobban kezelni őket. Mindenkinek van rossz napja. De nem volt olyan rossz a vasárnap. Az első-második helyen végeztünk, ami azért nagyon jó, és jobb eredményt is értem el, mint tavaly (4.), szóval emelt fővel távozhattam.”
F1: Hamilton lenyugodott 3


Bár úgy tudni, Hamilton és Rosberg már nincs beszélőviszonyban, az angol azt mondja, gyűlölet, háború nincs kettejük között: “Monacóban ugyanabban a házban lakunk, és biztos vagyok benne, hogy a következő versenyen is profin dolgozunk majd. Mondogatják, hogy barátok vagyunk, de ez viszont nem igaz, 13 éves korunk óta nem vagyunk azok. Köszönök neki, ő is köszön nekem, de nem ebédelünk együtt, nem megyünk közösen vacsorázni. De rendben vagyunk.”