A képen a fiatal Nico Rosberg és Lewis Hamilton egymással versenyeznek. Csak a vicc kedvéért, de ülhetnének versenyautóban is, mosolyuk valószínűleg akkor is őszinte volt. Alacsonyabb volt a tét, és több a jókedv. Ma viszont senkinek sincs kétsége afelől, hogy a 2014-es idény az ő öldöklő párharcukról fog szólni. Legalábbis úgy tűnik, sokan éheznek effajta drámára.

F1: Rosberg és Hamilton erőltetett háborúja 1
Vajon kamaszként már figyelték egymás hibáit? Mint az egymással játszó oroszlánkölykök, a későbbi véres összecsapásra készültek?

F1: Rosberg és Hamilton erőltetett háborúja 2
Mindenesetre a sajtó, a rajongók, mind várják a nagy csatát. Az új Senna-Prost párharcot, akik a mezőnyből kiemelkedve, a saját kategóriájukban vívják gigászi küzdelmüket. Megy a manipuláció, kiragadott mondatok, szakvélemények a nagy öregektől. Alain Prost, Niki Lauda, mindig bőven ecseteli a helyzetről alkotott képét, ha erről faggatják.

F1: Rosberg és Hamilton erőltetett háborúja 3
Érdekes, hogy mindenki a baráti viszony romlásáról beszél, holott már az év elején mindkét pilóta kijelentette, hogy sosem voltak puszipajtások. “Nem vagyunk jó barátok és talán soha nem is leszünk, a versenyzésben, főleg csapattársakként mindig a győzelemre hajtunk.” – nyilatkozta Nico Rosberg.  Lewis Hamilton pedig a BBC-nek mondta el, hogy öt ujján meg tudja számolni a barátait, és szerinte ezzel Nico Rosberg is hasonlóképp van, de egymás “ötösébe” már nem férnek bele.
 
F1: Rosberg és Hamilton erőltetett háborúja 4
Ennek ellenére a szezonkezdet előtt fontos téma volt a két pilóta viszonya, azóta pedig időről-időre megkapják a kérdést: Barátok vagytok? A válasz pedig érezhetően változik, Lewis Hamilton láthatóan több érzelemmel kezeli a témát, a Monacói Nagydíj után képtelen volt leplezni csalódottságát, egy szót sem váltott csapattársával. “Semmi szükség arra, hogy beszéljünk. Arra sincs, hogy barátok legyünk. Ahogy én látom, nem barátok, hanem kollégák vagyunk, közösen dolgozunk azon, hogy a lehető legtöbb kettős győzelmet szállítsuk a csapatnak.” – mondta a futam után.

Nico Rosberg sokkal óvatosabban fogalmazott. “Nagyon régóta ismerjük egymást, és a kapcsolatunkban mindig is voltak összezördülések. De leülünk, megbeszéljük ezeket, és továbblépünk. A mai győzelem fontos volt, mert Lewis zsinórban négy győzelmével lendületbe került, fontos volt, hogy megtörjem.”

Hogy a nyilatkozatok mögött mi húzódik, miről, milyen hangnemben beszélgetnek négyszemközt, azt nem lehet tudni. Annyi biztos, hogy kell a dráma, mert a Mercedes szinte példátlan dominanciája miatt végzetes unalomba fulladhat a Forma-1, és ez a rivalizálás fenntarthatja a közvélemény figyelmét. Ahogy a nemzetközi sajtó is írta, beköszöntött a jégkorszak a két pilóta között, kíváncsian várjuk, milyen formában következik be majd az enyhülés.