Lewis Hamilton finoman szólva is rossz néven vette, hogy a monacói versenyhétvégén csapattársa, Nico Rosberg előbb vitatható módon megszerezte a pole-t, majd rajt-cél győzelmet is aratott, amivel a bajnokság vezetését is átvette.


Az angol már szombaton majd felrobbant, vasárnap pedig levegőnek nézte a csapattársát, a dobogó ceremóniáról pedig az interjú vége előtt távozott. Később azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem barátok Rosberggel. Bár a német kicsit diplomatikusabban fogalmazott, amikor a viszonyukról kérdezték őket, paddockbeli források szerint a két versenyző már jó ideje nincs beszélőviszonyban.
Az elmúlt hétvégével betelt a pohár a csapat elnökénél, Niki Laudánál, azt mondja, most már ráncba kell szedni a pilótákat.
“Az, hogy Lewis nem örült a második helynek, rendben van, de el kell fogadnia, hogy a másik srác gyorsabb volt. Ilyen egyszerű ez. Ami viszont nem tetszett, és ezt neki is megmondom majd hétfőn, hogy a dobogón nem is üdvözölte a csapattársát, pedig Nico ezt mindig megtette eddig. Ez így nem jó” – idézte az Autosport az osztrák legendát. 
 
“Nem azért (lépek majd), mert jólnevelt vagyok, hanem mert ez árt a Mercedes imázsának is. Mostanra kezd aggasztani a dolog, de könnyen rendbe tesszük majd.”
“Már a futam előtt is beszéltem a pilótákkal, de még nem végeztünk. Megértem a nyilatkozataikat, és azt is, hogy érdemes lesz még várni két-három napot, de Kanada előtt rendezni kell az ügyeket. Beszélni fogok velük, ahogy mindig is szoktam. Mindig hívnak, ha van valami gondjuk, szóval szerintem megoldjuk ezt is.” 


“A feszültség normális. Én is így voltam Prosttal (a McLarennél 1984-85-ben), utáltam a fickót, azért reggelente ráköszöntem. Vannak bizonyos határok, én pedig most újra meghúzom ezeket a határokat, sikerülhet, mert én beszélem a nyelvüket, a versenyzők nyelvét. Bírnak engem, ezzel nincs gond.”
Lauda a fentiekkel együtt elismerte, hogy az F1-ben, főleg a világbajnoki küzdelemben nincs barátság: “A feszült viszony normális, nincs mit tenni. A Forma-1-ben szemétnek kell lenni a győzelemhez. Ez tény. A jófiúk nem győznek. Mutassanak nekem csak egy jófiút!”