Lewis Hamilton finoman szólva is rossz néven vette, hogy a monacói versenyhétvégén csapattársa, Nico Rosberg előbb vitatható módon megszerezte a pole-t, majd rajt-cél győzelmet is aratott, amivel a bajnokság vezetését is átvette.


Az angol már szombaton majd felrobbant, vasárnap pedig levegőnek nézte a csapattársát, a dobogó ceremóniáról pedig az interjú vége előtt távozott. Később azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem barátok Rosberggel. Bár a német kicsit diplomatikusabban fogalmazott, amikor a viszonyukról kérdezték őket, paddockbeli források szerint a két versenyző már jó ideje nincs beszélőviszonyban.
Az elmúlt hétvégével betelt a pohár a csapat elnökénél, Niki Laudánál, azt mondja, most már ráncba kell szedni a pilótákat.
F1: Lauda szétcsap a mercisek között 3
“Az, hogy Lewis nem örült a második helynek, rendben van, de el kell fogadnia, hogy a másik srác gyorsabb volt. Ilyen egyszerű ez. Ami viszont nem tetszett, és ezt neki is megmondom majd hétfőn, hogy a dobogón nem is üdvözölte a csapattársát, pedig Nico ezt mindig megtette eddig. Ez így nem jó” – idézte az Autosport az osztrák legendát. 
 
“Nem azért (lépek majd), mert jólnevelt vagyok, hanem mert ez árt a Mercedes imázsának is. Mostanra kezd aggasztani a dolog, de könnyen rendbe tesszük majd.”
“Már a futam előtt is beszéltem a pilótákkal, de még nem végeztünk. Megértem a nyilatkozataikat, és azt is, hogy érdemes lesz még várni két-három napot, de Kanada előtt rendezni kell az ügyeket. Beszélni fogok velük, ahogy mindig is szoktam. Mindig hívnak, ha van valami gondjuk, szóval szerintem megoldjuk ezt is.” 
F1: Lauda szétcsap a mercisek között 4


“A feszültség normális. Én is így voltam Prosttal (a McLarennél 1984-85-ben), utáltam a fickót, azért reggelente ráköszöntem. Vannak bizonyos határok, én pedig most újra meghúzom ezeket a határokat, sikerülhet, mert én beszélem a nyelvüket, a versenyzők nyelvét. Bírnak engem, ezzel nincs gond.”
Lauda a fentiekkel együtt elismerte, hogy az F1-ben, főleg a világbajnoki küzdelemben nincs barátság: “A feszült viszony normális, nincs mit tenni. A Forma-1-ben szemétnek kell lenni a győzelemhez. Ez tény. A jófiúk nem győznek. Mutassanak nekem csak egy jófiút!”