A malajziai gazdasági lap, az Edge névtelen forrásra hivatkozva arról írt, hogy az Air Aisa fapados légitársaságot és a londoni Queens Park Rangers focicsapatot is birtokló milliárdos, Tony Fernandes vevőt keres a Caterham F1-es csapat és a névadó sportkocsi-gyártó, a Caterham Cars számára. Fernandes 350 millió fontot (kb. 130 milliárd Ft) szeretne a jól felszerelt leafieldi bázissal értett teljes csomagért.


A milliárdos már az idei Forma-1-es szezon kezdete előtt jelezte, hogy ha nem lát előrelépést idén, akkor felszámolja a projektet.
Az egykor Lotus Racing néven, de már akkor is Fernandes tulajdonában lévő kiscsapat a 2010-es új belépők közül a legerősebb, legjobban szervezett volt, de sosem sikerült betörniük a középmezőnybe, négy és fél idény alatt egyetlen pontot sem szereztek. A nagy ellenfél, a Marussia épp a vasárnapi Monacói Nagydíjon érte el ezt a sikert, ami már csak amolyan kegyelemdöfés lehetett Fernandesnek.
A maláj milliárdos eredetileg egy a Forma-1-en keresztül népszerűsített, kicsi, de stabil brit sportkocsi-gyártó céget akart kiépíteni, de a Caterham Cars sem pörgött fel, sőt, nem olyan rég a Renault le is fújta a korábban tervezett közös projektjüket.
Fernandes döntésébe a Queens Park Rangers szereplése is belejátszhatott: míg az F1-es alakulat csak egy helyben toporgott idén is, a focicsapat épp szombaton biztosította be, hogy a következő szezonra újra a Premiere League-ben, azaz az angol első osztályban szerepelhessen.
A Caterhamnél idén az egy év távollét után visszatért Kobajasi Kamui és a svéd újonc, Marcus Ericsson versenyez.