F1: Rosberg kilökésére készül Hamilton? 2
A délután 14 órakor kezdődő Monacói Nagydíj a 2014-es idény eddigi legfeszültebb versenyének ígérkezik, miután az elmúlt négy versenyen taroló, a bajnokság élére állt Lewis Hamilton csak a második helyről rajtol majd, míg csapattársa, Nico Rosberg a pole-ból várja majd a fények kialvását.
A tavalyi győztes német egyértelműen vissza akar vágni, meg akarja törni Hamilton lendületét, akit viszont az alaphelyzeten felül az is alaposan felpaprikázott, hogy szombat délután Rosberg hibája(?) miatt nem kapott esélyt az utolsó gyors körre. A versenybírók ugyan nem ítélték szándékosnak Rosberg kiszaladását, de a 2008-as bajnok lehet, hogy másképp gondolja.
A már többször előhozott Prost-Senna párhuzamot vette elő Hamilton is, amikor így nyilatkozott házon belüli küzdelmükről a botrányosan végződött időmérő után: “Nem tudom, hogy Prost és Senna megbeszélték-e a dolgaikat, nekem mindenesetre nagyon tetszik, ahogy Senna kezelte az ügyet. Azt hiszem, róla veszek példát.”
Hogy pontosan mire gondolt a feldúlt angol, nem tudni, de nem elképzelhetetlen, hogy a brazil pilóta nem épp sportszerű húzásaira – Senna csapattársként, majd riválisként is ütközött Prosttal, többször is kilökte a franciát. 
1989, Japán Nagydíj
1990, Japán Nagydíj
Senna és Prost monacói csatája 1989-ből – vajon ez következik ma is?
A mercedesesek csatája mellett a versenyt tovább bonyolíthatja, hogy akár eshet is, délutánra 20-22 fok, felhős idő várható, és bár a pillanatnyi előrejelzés szerint a csapadék inkább csak 16 óra körül érkezhet meg, és az este lesz esős, de egy fél-egy órás “tévedés” már alaposan belezavarhat a futamba. A biztonsági autó színre lépése is szinte garantált, 80 százalékos statisztikai esélye van, hogy a versenyen legalább egyszer a pályára gurul a safety car valamilyen incidens miatt.