Nico Rosberg szerint semmi szándékosság nem volt abban, hogy elrontotta az utolsó gyors körét a monacói időmérőn, emiatt pedig – a sárga zászlós figyelmeztetés hatására – senki nem tudott javítani. A felügyelők vizsgálják, hogy volt-e szándékosság a manőverben, de ha esetleg nem is volt, Rosberg még azért is büntetést kaphat, mert ugyan szépen kigurult egy kivágásba az elfékezés után, de utána visszatolatott a pályára.

Schumacher 2006-ban játszott el hasonlót Monacóban, a hétszeres bajnokot hosszú vizsgálat után végül az utolsó helyre száműzték. Érdekes, hogy akkor éppen Nico Rosberg édesapja, Keke csalózta le Schumachert, és célzott rá, hogy az ilyen pilótáknak nincs helyük a sorozatban.

“Meglepett a vizsgálat” – mondta Rosberg. “Az adatok világosan mutatni fogják, hogy semmit nem csináltam sokkal másképp, mint egy körrel korábban. Egy kicsit késve fékeztem, blokkoltak a kerekek, ennyi a sztori. Természetesen nem így akartam, és ahogy korábban is mondtam, azt hittem, ezzel a hibával el is veszítettem a pole-t.”

Lewis Hamilton tüntető szótlansággal kezeli az esetet a kötelező interjúk óta, Rosberg bocsánatkérését is annyival rendezte le, hogy “erre nem tudok mit mondani.” A vegyes zónában sem volt sokkal bőbeszédűbb az újságírókkal. “Ki tudja, hogy szándékos volt-e? Ironikus a sztori, és nyugodtan mondhatom, még soha nem voltam ilyen helyezetben” – vélekedett Hamilton.

“Ezzel nem akarok mondani semmit, csak az biztos, hogy elég gyors körön voltam. De ez nem számít, talán hamarabb kellett volna elindulnom arra a körre.” Hamilton szerint remek meglátás a Senna-Prost párharchoz hasonlítani Rosberggel folytatott különmeccsét. “Úgy fogom intézni a dolgokat, ahogy Senna tette” – ígérte az angol.

Toto Wolff, a Mercedes sportfőnöke szerint hülyeség szándékossággal vádolni Rosberget. “Senki nem csinál ilyet a modern Forma-1-ben. Elrontotta a féktávot, kikanyarodott a pályáról, ennyi. Tudom, hogy a média szereti az összeesküvés-elméleteket, de ez nagy hülyeség.”