Melbourne óta először jutott be mindkét Toro Rosso a Q3-ba Monacóban, amely a csapat mindkét pilótáját meglepte. A Q1-et nyerő Jean-Eric Vergne a hetedik, Danyiil Kvjat a kilencedik helyről rajtolhat holnap, de ez nem jelenti azt, hogy ebben a sorrendben is érnek célba: Vergne az idei összes futamon visszaesett a rajthelyéhez képest, Kvjat ötből háromszor javított.


“Csak annak köszönhető a Q1-es győzelem, hogy valószínűleg én voltam az egyetlen, aki feltette a szuperlágyakat” – mondta Vergne. “Jó is lett volna, ha ott véget ért volna az időmérő! Úgy jöttünk ide, hogy problémáink lehetnek, mert év eleje óta nem voltak igazán nagy fejlesztéseink, ehhez képest kellemes meglepetés a hetedik hely. Lehet, hogy ez csak a kezdet, és Montrealban még jobbak leszünk.”

A Monacóban abszolút újonc Kvjat egyszer ugyan találkozott a fallal az alagút után, de ez nem vette el a kedvét. “Rosberg miatt kissé peches volt a Q3, a sárga zászlók miatt el kellett vennem a gázt. Emiatt csalódott vagyok, de az eredményünk így is ígéretes, pedig problémákra készültünk. Próbálunk annyi pontot szerezni, amennyi lehetséges.”