A ferraris Fernando Alonso volt a leggyorsabb a Monacói Nagydíj csütörtöki második edzését, de a spanyol elsősége inkább csak a szuperlágy gumiknak volt köszönhető, délelőtt lágyakon Lewis Hamilton jobb idővel zárt. A kétszeres bajnok óvatosan is nyilatkozott a nap végén.


“Monacóban az edzéseken a fő cél a minél több kör megtétele, hiszen ez egy nagyon sajátos pálya, rá kell érezni az autóra. Bár az eső miatt rövidebb volt a második edzés, nagyjából sikerült végigvinni a programomat, és turbó ide vagy oda, ez a pálya mindenképp nagyon komplex, szóval az időmérő kulcsfontosságú lesz.”
“A szuperlágyakkal elért plusz tapadás alapján egyértelmű, hogy ez a keverék kell majd szombatra, de a versenystratégia még nem világos, ugyanis nem mentünk hosszú etapot. Lehet, hogy improvizálnunk kell majd.”
Míg Alonso az élen, csapattársa, Kimi Räikkönen az utolsó helyen zárt csütörtök délután, ugyanis a Ferrariban elromlott a sebességváltó. Ő a szombati edzéstől vár válaszokat.
F1: Alonso nem bízta el magát 3
Räikkönen unalmában Vettel autója előtt bóklászott – rosszkor


“A rossz idő sajnos rányomta a bélyegét az első edzésnapra, felére kurtította a tervezett munka végrehajtásának lehetőségét. Délelőtt, a száraz körülmények mellett többféle beállítást is kipróbáltam, és az első tengely fékezés közbeni gyenge tapadásán kívül komolyabb gondom sem volt” – magyarázta a 2005-ös győztes. 
“Délutánra módosítottunk pár dolgon, hogy javítsuk az autó balanszát, de előbb majdnem egy órát kellett várni, hogy kimehessünk, utána pedig a sebességváltó hibája akadályozta meg, hogy végigcsinálhassam az edzést. Szombaton igyekszünk majd a legtöbbet kihozni a harmadik edzésből, hogy felkészülhessünk az időmérőre, ami itt kulcsfontosságú.”