A Mercedes a barcelonai teszten próbált ki egy szépnek nehezen nevezhető kipufogótoldatot, amellyel a motorhangot próbálta felhangosítani a csapat. A fenéktrombita végül kudarcot vallott, hangosabb nem, csak nevetségesebb lett tőle az autó, az FIA ennek ellenére tovább keresi az autók lehetséges felhangosításának módját.


A szövetség akusztikai mérnökök segítségével dolgozik a problémán, rövid távon azonban nem várható megoldás, mivel a nyári Brit Nagydíjig nem lehet tesztelni. Ha esetleg addig sem merül fel tuti ötlet, akkor ez a szezon már menthetetlen.

Noha különösen Bernie Ecclestone elégedetlenkedett sokat a hangerő hiánya miatt, a mezőnyben egyre többen gondolják úgy, hogy túl van lihegve a probléma. Még Jean Todt FIA-elnök szerint is előbb-utóbb hozzászoknának a nézők a dologhoz.

“Ez ízlés kérdése. Nekem nincs problémám a hangerővel, de ha sokan mondják, hogy többet akarnak, akkor meg kell vizsgálnunk a kérdést” – nyilatkozta Todt. “Biztos vagyok benne, hogy néhány hónap múlva senki nem beszél majd a zajról, lesz helyette más csámcsognivaló.”