Kiadós, jégesővel is színesített zápor után kezdődött a Monacói Nagydíj második szabadedzése Monte-Carlóban. Mivel szombatra és vasárnapra száraz időt valószínűsítenek, a vizes pályára nagyon sokáig nem ment ki senki, felesleges lett volna a körözgetés és az autótörés kockáztatása.
Bár az intermediate (átmeneti) esőgumikkal már előbb elkezdték az aszfalt szárítását, amit a szél is segített, érdemi köridők csak az utolsó tíz percben érkeztek, amikor felkerültek a szuperlágy gumik.
A ferraris Kimi Räikkönen ebből már kimaradt, ugyanis még az esőgumis szakaszban elromlott a sebességváltója, harmadik fokozatban bandukolt körbe a teljes pályán. Az alkatrészt cserélni kell, de ez nem jár majd büntetéssel.
F1: Alonso odavágott Monacóban 3


Az utolsó percekben pillanatról pillanatra javult a tapadás és így az idők is, a végső sorrendet alapvetően határozta meg, ki mikor tudta elkezdeni utolsó körét. De Fernando Alonso mindenképp megfoghatatlannak tűnt, az élre ugrott, majd még javítani is tudott a korlátok között szemmel láthatóan nagyon fürge Ferrarival.
A délelőtti leggyorsabb, a bajnoki éllovas Lewis Hamilton bő négytizedes hátránnyal lett a 2., míg Sebastian Vettel a 3. időt tudta elcsípni az utolsó pillanatokban, fél másodperces lemaradással.
A top10-be felugrott még a Toro Rossó-s Jean-Eric Vergne, a williamses Valtteri Bottas, a két Force India, a két McLaren és a Red Bull-os Daniel Ricciardo.
A trükkös körülmények ellenére egyetlen komolyabb incidens történt: a Caterham újonca, Marcus Ericsson az alagútra vezető Portier kanyarban állt orral a falba két perccel a vége előtt, de az autó nem tört össze, kitolatott és ment tovább – igaz, a manőver és a sárga zászlók elrontották néhány versenyző gyors körét.
A kényszerpihenőn lévő Räikkönennek volt egy kis kalandja a bokszutcában, a nézelődő finn nem vette észre, hogy a háta mögül hamarosan kihajt Vettel, így egy Red Bull-szerelő “mentette meg”, amikor arrébbrántotta-arrébtuszkolta. Életveszély azért nem volt.
A monacói versenyhétvége a szokásos pénteki szünnap után szombaton folytatódik majd a harmadik szabadedzéssel, majd 14 órakor az időmérővel.
Monacói Nagydíj, 2. szabadedzés, Monte-Carlo, 2014.05.22.