Lewis Hamilton szerint nincsenek csapaton belüli titkok a Mercedesnél, oda-vissza megy a telemetriai adatok nézegetése. Ha akarna, akkor sem tudna eltitkolni semmit Nico Rosberg elől. “De ez fordítva is így van: ahogy Nico láthatja az én adataimat, én is megkapom az övéit. Így elég nehéz előnyt szereznünk a másikkal szemben” – mondta Hamilton.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Akár azt is megtehetném, hogy lemásolom a beállításait, vagy ő az enyémeket, és akkor minden azon múlna, hogy az adott keretekhez ki alkalmazkodik jobban. Biztos vagyok benne, hogy az adatainkat továbbra is megosztjuk egymással, ez az összes csapatnál így működik. Ez a módja annak, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a beállításokból.”

“Ami a szezon elejét illeti, soha nem gondoltam volna, hogy valaha is lesz alkalmam zsinórban négy győzelemnek örülni. Jó lenne folytatni a sorozatot ezen a hétvégén is.”

Tavaly Rosberg nyerte a Monacói Nagydíjat, a német szeretne ismételni. “Monacóról sok csodálatos emlékem van, itt nőttem fel, és most is itt élek” – fogalmazott Rosberg. “Tavaly tudtam itt először nyerni, ami teljességgel hihetetlen érzés volt. A legutóbbi, barcelonai teszt jól sikerült, a féktávokon és a rajtokon is tudtam javítani. Ez két olyan terület, ahol eddig sokat veszítettem, remélhetőleg most fordul a kocka.”