A következő szezontól az eddiginél is szorosabb lesz az együttműködés a Red Bull két Forma-1-es csapata között. A Red Bull és a Toro Rosso az idén is közös erővel próbál segíteni a Renault motorproblémáinak megoldásában, 2015-től azonban még szorosabb lesz a kooperáció.


A Speed Week szerint a következő szezontól például a Toro Rosso is megkapja a Red Bull hátsó futóművét, amely jelenleg technikai okok miatt nem lehetséges. A Toro Rosso is megkapta ugyan a Red Bull új nyolcfokozatú váltóját, de a csomagolást a Toro Rossónak kellett készítenie hozzá, amely eltérő futóműkialakítást tett szükségessé. A következő szezontól a teljes csomag egységes lesz.

A Toro Rosso közben folyamatosan növekszik: 2008-2009-ben még csak 135 embere volt, most 325 fős a stáb. A csapat koncepciója ezzel együtt nem változik, továbbra is lehetőséget ad majd a Red Bull pilótaprogramjából kikerülő fiatal tehetségeknek.

A csapat következő versenyzője a ralivilágbajnok Carlos Sainz fia, Sainz Jr. lehet, aki a World Series by Renault-ban gyűjtögeti a sikereket. “Egyértelműen jó úton jár” – jelentette ki Sainzról Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke. “Sok jó pilóta van a sorozatban, de Carlos remek munkát végez. Ha így folytatja, biztosan lehetőséget kaphat az egyik pénteki szabadedzésen.”

“Nálunk minden a pilótákon múlik, az ő teljesítményükön múlik, hogy ki kaphat esélyt. Tavaly ilyenkor például biztosra vettem volna, hogy Antonio Felix da Costa lesz a mi emberünk, nem tettem volna egy lyukas garast sem Danyiil Kvjatra.”