A Forma-1-ben 2008-ban rendeztek utoljára Francia Nagydíjat, a verseny azután pénzügyi nehézségek miatt kimaradt. Az elmúlt években előbb Párizs mellett akartak új versenyhelyszínt létrehozni, majd a dél-franciaországi Paul Ricard pálya jutott közel a beszálláshoz, de úgy tűnik, végül mégis a legutóbbi helyszín, Magny-Cours térhet vissza.
A pálya főnöke, Serge Saulnier a francia Infosportnak így nyilatkozott hétfőn: “Ha  következő pár hétben néhányan megerősítik a szándékaikat, akkor igen közel kerülünk a visszatéréshez.”


“Egyelőre még tárgyalunk az FOM-mel (Bernie Ecclestone-nal). 2015-re pályázunk, de még semmi sem végleges” – mondta Saulnier, hozzátéve, hogy a környékbeli régióktól is szeretnének pénzügyi hozzájárulást a verseny rendezési díjához.
“Én reménykedem. Több mint három éve dolgozunk már ezen, lassan, de biztosan haladtunk, és úgy érzem, eljött az ideje, hogy megköthessük a szerződést. Bízom benne, hogy még a nyár előtt megtörténhet!”
Míg idén az Osztrák Nagydíj került vissza a naptárba, és ha minden jól megy, októberben érkezik az Orosz Nagydíj, addig 2015-re a Mexikói Nagydíj újjáélesztése és Azerbajdzsán Forma-1-es beszállása a terv, de Franciaország mellett Argentína is szeretne újra F1-es nagydíjat rendezni.