Miután a Mercedesnél tavaly úgy döntöttek, hogy a csapat vezetését megosztják, a McLarentől átcsábított Paddy Lowe viszi a műszaki oldalt, Toto Wolff pedig a gazdasági és “politikai” kérdéseket, az addigi főnök, Ross Brawn nem vállalt kisebb, korlátozottabb feladatot, inkább visszavonult.
Az angol mérnök sajnálhatja, hogy távozott, hiszen a 2010-től végzett csapatépítési munkája idén hozta meg a gyümölcsét, ötből öt futamgyőzelemmel tarol a Mercedes. Wolff elismeri Brawn érdemeit, sőt, szívesen látná újra versenyhétvégén is.
F1: A Mercedes visszahívja Ross Brawnt 2
Most is jól jönne a tapasztalata


“Ross Brawn 2012-ben felismerte, hogy az addigi állapotban nem lehet javulni, így elkezdett újabb embereket gyűjteni, további szakembereket állított a kulcsfontosságú területekre” – mondta az osztrák, aki a versenyhétvégék menedzselése során is példaként gondol vissza Brawnra..  
“Ha a hétvégén valami húzósabb helyzet adódik, próbálom elképzelni, hogy Ross mit tenne. Ha szükséges, akár fel is hívom, mindenesetre a futamok közben, és a bajnokság szempontjából tényleg hiányzik a higgadtsága és tapasztalata. Rossnak komoly szerepe volt az idei sikerekben, nagy kár, hogy nincs velünk most.”
“De rendszeresen beszélek vele, és igyekszünk valahogy visszacsalogatni egy vagy két versenyhétvégére, hogy nézzen rá a csapatra. Kulcsszerepe volt a központ kiépítésében, a csapat szervezeti felépítésében, szeretnénk, ha most is a csapat része lenne, és megnézné, hogyan mennek a dolgok idén. Előbb-utóbb jönni is fog, megígérte” – magyarázta Wolff.