Az idén taroló Mercedes gyári csapata 2010 és ’12 között nagy ritkán villantott csak valami jó eredményt, és még tavaly is csak néhány győzelem jött össze. 
Az egyik kedvenc helyszín Monaco volt számukra, hiszen ott 2012-ben Michael Schumacher megszerezte a pole-t, mielőtt hátrasorolták volna, Nico Rosberg pedig a 2. lett, tavaly pedig már győzni is tudott a hercegségben. A csapat társfőnöke, Toto Wolff szerint ez azonban semmit sem jelent az idei kilátásokat tekintve:


“Korábban azért voltunk mi a leggyorsabbak Monacóban, mert máshol nem voltunk gyorsak. Az olyan alacsony tapadású pályán, mint Monaco, sikerült életben tartanunk a gumikat, idén viszont már nincs ilyen gondunk. Emellett Monte-Carlóban a motorerő sem számít igazán. Azt mondják, Monaco különleges, és szerintem ez azt jelenti, hogy egy egyértelmű előnyben lévő csapat esetén is egész más lehet a kép az utcai pályán” – hessegette el az amúgy kézenfekvőnek tűnő győzelmi esélyeket.
Feltéve, hogy Monacóban is az élen lesznek az autóik, Wolff szerint nyugisabb lehet a verseny, mint a házi csatákról szóló Bahreinben és Barcelonában: “Nyilván mindent megtárgyalunk majd újra, mint minden hétvége előtt. Monacóban jóval nehezebb előzni, szóval ezerszer inkább az, mint Bahrein, ahol kanyarokon keresztül lehet csatázni, míg mi idegeskedhetünk.”
A Mercedes-főnök ugyan reméli, hogy folytatják az eddig ötből öt győzelmet hozó, 100 százalékos sorozatot, de abban egyelőre nem hisz, hogy minden egyes versenyt megnyerhetnek idén. 
F1: Semmit sem számít a Mercedes monacói múltja 3


“Persze, megnyerjük mindet, aztán nyugdíjba is mehetünk!” – viccelt. “Még csak öt futam volt. Persze ha megnézzük, valóban felmerül, hogy megtörténhet-e, amire eddig még nem volt példa, de még 14 futam van hátra.”
“Eddig nem voltak nehéz körülmények a versenyeken, sosem jött rosszkor a biztonsági autó, vagy szakad le az ég a legrosszabbkor. Eddig nem ütköztek a pilótáink, amire állítólag szintén sor kerül majd – bár bízzunk benne, hogy mégsem. De mindenképp nagyon korai még az összes verseny megnyeréséről beszélni, kész őrültség lenne.”