Lewis Hamilton a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon ugyan műszaki hiba miatt kiesett, de az azóta megrendezett mind a négy futamot megnyerte, a barcelonai sikere után pedig az élre is állt a világbajnokságban.
Honfitársa, az 1996-os bajnok Damon Hill szerint a Mercedes angolja 2014-re teljesen beérett, olyan elsöprő formában van, hogy talán már csapattársa, Nico Rosberg sem kezdhet vele semmit.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Az idei évig mindig úgy éreztem, hogy Lewis bármikor elveszítheti a koncentrációját, de mostanra  olyan benyomást kelt, mint aki teljesen rendben van önmagával” – kezdte az 53 éves exersenyző. “Komolyan felmerül bennem, hogy eddig még nem is nyomta teljesen, még lehet nála egy következő fokozat is. A feladatára összpontosít, és szerintem szinte lehetetlen lesz megverni.”
“Nicónak két lehetősége is volt, hogy elkapja Lewist, Bahreinben és Spanyolországban, de nem tudott élni velük, és innen már talán túl késő is, hogy visszavágjon” – tette hozzá.
Hamilton négy győzelme után 100 ponttal áll a bajnokság élén, míg az egyetlen rivális, Rosberg egy győzelem és négy 2. hely birtokában 97 ponttal második. A párbaj Monacóban folytatódik a jövő hétvégén, a monte-carlói utcai pálya mindkettejük egyik kedvence.