A négyszeres bajnok Sebastian Vettel bukdácsolással kezdte a 2014-es idényt, de a címvédő még a műszaki problémák ellenére is erősen szerepelt a Spanyol Nagydíjon. Szerdán a teszten is vezetett, úgy érzi, végre tényleg kezd visszatérni az önbizalma.
“Tegnap (kedden) Sebastien Bueminél gond volt a sebességváltóval, egész éjszaka és még délelőtt is keményen dolgozott a csapat a javításon. A délutánunk viszont már jó volt, a rendelkezésre álló időhöz képes sok kört mentünk, de azért nem volt tökéletes nap. A hétvégén is használt gumikkal mentünk, összességében az autóról igyekeztünk többet megtudni, nem a tempóra hajtottunk” – mondta a nap végén, a 7. idő birtokában.


A keservesen induló, de a futamon 11 helyes előrelépés után a 4. helyet hozó Spanyol Nagydíj, valamint a szerdai teszt optimizmussal töltötte el a németet: “Már vasárnap is tettünk egy lépést a jó irányba. Nekem kicsit rövid volt a hétvégém, de így is sokkal jobban éreztem magam, mint a korábbi versenyeken.”
A Red Bull főnöke, Christian Horner szerint is sínen van végre a világbajnok:
“2013-ban Sebastian egy lépéssel mindenki előtt járt. Az önbizalma a csúcson volt, szinte a vízen járt. Tökéletesen érezte az autót, minden feküdt neki, de az RB10-essel egyelőre csak keresi ezt. De azt hiszem, Barcelonában a felzárkózásából és a leggyorsabb köréből már látszott, hogy újra elcsípte a formáját.”