A korábbi F1-es futamgyőztes és csapattulajdonos Gerhard Berger szerint már nem kell sokáig várni az igazi tűzijátékra Nico Rosberg és Lewis Hamilton között. Nagyon valószínű, hogy a Mercedes két pilótája közül az egyik világbajnok lesz, a közeljövőben biztosan nem lesz komoly ellenfele a csapatnak, így az idei szezon mindkét versenyző számára óriási lehetőség.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A párharcban egyelőre Hamilton áll jobban, Barcelonában zsinórban negyedszer nyert, és az összetettben is átvette a vezetést. “Még messze nem mérgesedett el ez a csata, egyelőre mindenki jól elvan ezzel a helyzettel” – vélekedett Berger. “De nem hinném, hogy sok idő kell az első komoly összecsapásig.”

Berger szerint Rosberg mellett szól, hogy a pszichológiai csatákból a német jönne ki jobban. “Lehet, hogy Hamilton amúgy a mezőny leggyorsabb pilótája, ugyanakkor nagyon érzelmes is. Szerintem ki lehet billenteni az egyensúlyából.”

“Rosberg pontosan tudja, hogy okosan kell ellensúlyoznia Hamilton természetes gyorsaságából fakadó előnyét. Úgy gondolom, hogy hamarosan Niki Laudának is kezelésbe kell majd vennie a srácokat, mondtam is neki, hogy az idén olyan lesz, mint egy igazságtevő nagymama.”