Lewis Hamilton a pole-ból indulva rajt-cél győzelmet aratott a Spanyol Nagydíjon, de a sorozatban negyedik sikere után sem volt elégedett, a hattizeddel megszerzett győzelem nem esett jól neki. A jövő hétvégén következő Monacói Nagydíjon határozott előnnyel akarja megverni tavalyi győztes csapattársát, idei egyetlen igazi ellenfelét, Nico Rosberget.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Ott is győzni akarok! Monacót mindig célként tűzöm ki már az idény előtt, a másik ilyen Silverstone. 2005-ben a Forma-3-ban mindkét versenyt megnyertem, 2006-ban pedig a GP2-ben újra. 2007-ben (már a Forma-1-ben) is megvolt a tempóm a győzelemhez, de nem tudtam megelőzni Fernandót (az akkori csapattárs Alonso), második lettem” – idézte a brit Express. 
“2008-ban aztán győztem, és valószínűleg 2009-ben is megvolt hozzá a tempóm, de összetört az autó. A következő években már nem volt elég jó az autóm, de tavaly végre újra győzelemre képes autóm volt, viszont töketlenül vezettem.”
“Nem az egész versenyt értem ezalatt, a biztonsági autós szakaszig jól mentem. De az autóval sem voltam kibékülve tavaly, küszködtem, az időmérőn az első kanyartól a domb tetejéig három tizedet hagytam el, de még így is egytizeddel Rosberg mögött kvalifikáltam. De nagyon nem feküdt az autó.” 
“Miután végigküszködtem a hétvégét Spanyolországban, a fő célom, hogy Monacóban már ne így legyen, ha sikerül, akkor gyors lehetek” – magyarázta az angol, aki a barcelonai pole és a futamgyőzelem ellenére sem elégedett.
“Persze azért erőt ad, hogy győztem. Ahogy Bahreinben, most is nagy örömöt jelentett, de tudom, hogy azért nem kellett volna ennyire szorosnak lennie. Ezen dolgozom most. Olyan előnnyel kellene győznöm, mint Malajziában és Kínában.”
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Spanyolországban és Bahreinben Nico gyorsabb volt. Bár én végeztem előbb, és ez pozitívum abban a tekintetben, hogy nyomás alatt is tudok teljesíteni, azért ő volt a gyorsabb. Nem vagyok pesszimista, csak a tökéletességre törekszem. A legtöbben úgy lennének vele, hogy oké, megnyertem a futamot, ott volt a nyakamon, de én győztem. De szerintem gyorsabbnak kellett volna lennem, nem kellett volna ilyen nehezen nyernem.”
“Ahogy mondtam, a tökéletességre törekszem. Nem vagyok kiábrándult, nagyszerű volt a vasárnap, az egész hétvége, bár az időmérőt majdnem elszúrtam. Végül sikerült egy jó kör, rizikós kör volt, de összejött. A futamon is sikerült elöl maradnom, de ennél többet akarok.”