Olaszország
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Gazzetta dello Sport: “A Mercedes utolérhetetlen, a fölényes Hamilton lekörözte Räikkönent. Micsoda zsarnokság! Talán ez volt a legsötétebb nap Fernando Alonso számára, amióta a Ferrarinál versenyez. Daniel Ricciardo harmadik helye és Sebastian Vettel teljesítménye jól mutatja, hogy a Red Bull ellentámadásba lendült.”
Corriere dello Sport: “A Mercedes a világbajnoki címre tör, a Ferrari lekörözve. Forma-1-nek hívjuk, de olyan, mintha egy Ferrari versenyezne egy taxival. Az egyetlen apró, zavaró különbség az, hogy ezúttal a Ferrari a taxi.”
Tuttosport: “Ismerik az ezüstszínű gyilkost: a Mercedes egyeduralma már most megölte a vb-t. Ez persze leginkább a szabályok miatt van így, az előírások szerint ugyanis nem nagyon lehet dolgozni az autókon a szezon közben.”
La Repubblica: “Hamilton és Rosberg egy másik bolygóról származik. Alonso feladta.”
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Nagy-Britannia

Telegraph: “Lewis Hamilton átvette az irányítást a vb-címért folyó harcban.”
Mirror: “Lewis Hamilton sorozatban negyedszer győzött, ezzel maga mögé utasította az összetettben csapattársát, Nico Rosberget.”
Independent: “Hamilton kibontakozik a Mercedesben.” 
Németország

Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Sajátos körvasút. A Forma-1-es vb már csak egy párharcról szól. Lewis Hamilton sorozatban negyedszer nyert, Nico Rosberg nem hiába tartott attól, hogy csapattársa megelőzi az összetettben. Sebastian Vettel mindemellett a 15. helyről rajtolva lett negyedik.”
Die Welt: “A Mercedes élvezi egyeduralmát a Forma-1-ben. A stuttgarti gyár csapata sorozatban negyedik kettős győzelmével mutatta meg valódi erejét. Ki fogja megállítani Hamiltont és Rosberget? A Red Bull számára mindenesetre ez egy nagyon nehéz feladat lesz.”
Bild: “Rádiós vita! Hamilton nyert Rosberg előtt és a mérnökének ajánlotta a sikert. A futam alatti rádióbeszélgetéseket hallva, Hamiltonnak az idegeire ment saját versenymérnöke.”
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Ausztria

Österreich: “Niki Lauda Mercedes-csapata megállíthatatlan. Öt futam alatt négy kettős győzelem.”
Der Standard: “Folytatódik az unalom.”
Kurier: “Barcelonában a vert mezőnyből a Red Bull volt a legjobb, különösen Sebastian Vettel, aki a 15. helyről indulva negyedikként ért célba.”