Fotó: Europress

Fotó: Europress

Lewis Hamilton (1.): “Szeretném megköszönni a csapatnak, hihetetlen munkát végeztek ezen a versenyen is. Sose drukkoltak még ennyien nekem ezen a pályán, nagyon nagy dolog ez számomra. Ma nem voltam elég gyors, Nico gyorsabb volt nálam – küszködtem az egyensúllyal, sokkal jobban kellett a mérnökeimre támaszkodni, mint általában. Nico egész hétvégén gyorsabb volt, de szerencsére sikerült magam mögött tartani. Sejtettem, hogy az idén előnyben lehet a Mercedes, de arra nem is gondoltam, hogy 50 másodperccel leszünk a Red Bull előtt. Büszke vagyok arra, hogy részese lehetek ennek a sikernek.”

“A mai messze volt a tökéletes versenytől. Nehéz koncentrálni, amikor jön a támadás hátulról, és az autó is túlkormányzott volt. Így különösen nehéz kímélni a gumikat. Nico ma a kanyarok bejáratában esett a nyakamba. Néztem a kivetítőket, és bámultam, hogy mennyire közel van hozzám. Csak arra gondoltam, hogy az utolsó kanyarban ne blokkoljak és ne kövessek el hibát, és szerencsére nem is rontottam. A nyomás egyébként engem kifejezetten felpörget.”

Nico Rosberg (2.): “Még egy kör kellett volna, és akkor igazán nekimehettem volna Lewisnak. Nem volt még egy kör, de ez van. Így is elég közel vagyok összetettben, és elég sok verseny van még hátra. Monacóban eggyel feljebb szeretném befejezni a versenyt, szeretném megismételni a tavalyi győzelmet, meglátjuk, sikerül-e.”

“Nagyszerű lett volna, ha 67 kör van, akkor rápróbálok. Nem tudom, mi lett volna az előzéssel, de legalább megpróbáltam volna. Jó tudni, hogy van, aki szerint Lewis mentálisan kikészít, szerintem ő sem gondol ilyesmire. Lendületben van, meg kell próbálnom megállítani. A következő esély Monaco. 14 éves korunkban ugyanez ment köztünk, tiszta déja vu ez az idény!”

Daniel Ricciardo (3.): “Kösz az emlékeztetést az 50 másodperces hátrányra! Hát, ezek a srácok sokkal előttünk vannak. Ma eleve a harmadik helyet céloztuk meg, ez viszonylag kényelmesen megvolt, csak arra kellett koncentrálnunk, hogy két kiállással meglegyen a verseny. Reméljük, ezt az eredményt most meg is tarthatom!”

“Örülök a dobogónak, kaptam bőven a pezsgőből, az is jól esett. Élveztem. Nem úgy sikerült a rajt, ahogy szerettem volna, de a stratégiával fordult a helyzet. Noha a harmadik hely végig a kezünkben volt és messze volt a negyedik helyezett, az utolsó pillanatig koncentráltam, nem akartam elkényelmesedni. Ami a Mercedest illeti, lasszót kéne a hátsó szárnyukra hajítanunk, hogy magukkal húzzanak minket. Jelentős a különbség, de hiszek benne, hogy utolérjük őket. Mindannyian tudjuk, hogy Neweyt milyen fából faragták!”