A nap pilótája címet bátran ki lehet osztani Sebastian Vettelnek, aki a 15. helyről indulva, három kiállással lett negyedik a Spanyol Nagydíjon. Egy olyan pályán, ahol elvileg nehéz előzni. Vettel a teljes pénteket elveszítette egy zárlatos kábelköteg miatt, az időmérőn a Q3 elején romlott el a váltója, amelyet ki is kellett cserélni, de ez sem vette el a négyszeres bajnok kedvét.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Vettel nemcsak a bokszban szerzett pozíciókat, a pályán is sok előzést mutatott be, nagy kedvvel versenyzett. “Na igen, ez most sokkal szórakoztatóbb volt, mint az előző verseny, amikor mellettem húzott el mindenki” – mondta Vettel. “Mindent összevetve ez a negyedik hely volt az abszolút maximum, amit elérhettünk.”

“A rajt rosszul sikerült, veszítettem egy pozíciót, de a kör végén sikerült visszavennem. Egy ideig alaposan be voltam ragadva a vonatba, nem éreztem, hogy ebből a versenyből bármit ki lehet hozni, de a kemény gumin elkezdtem elkapni a többieket.”

“Ekkor vált világossá, hogy nagyon is megvan a tempónk a felzárkózáshoz, és meg is csináltuk. Ebben a versenyben ennyi volt, nem több.”