Jenson Button úgy véli, felesleges reménykedni, a Mercedest senki nem foghatja be idén. A McLaren pilótája szerint műszaki hiba nélkül futamot is nehéz lesz elvenni a listavezetőtől, amely talán még meg sem mutatta, valójában mire képes.


“A Mercedesnek egyáltalán nincs ellenfele” – jelentette ki Button. “Kőkemény feladat lesz akár egyetlen futamgyőzelmet is elvenni tőlük.” Toto Wolff, a Mercedes sportfőnöke szerint az esélylatolgatással meg kell várni a Spanyol Nagydíj végét, de ha a csapat Barcelonában is nyerni tud, az valóban szép reményekre jogosítja fel.

Buttonhoz hasonlóan a williamses Felipe Massa sem vár csodát. “Ha az ellenfelek találnak másfél másodpercet a szezon elejétől a végéig, az sem elég a Mercedes ellen, mert ők is fejlesztenek” – vélekedett a brazil. “Ha a Mercedes csak fél másodpercet fejlődik a szezonban, és ez önmagában elég konzervatív becslés, a nagy előny miatt ez is elég lehet az év végéig.”

Franz Tost, a Toro Rosso főnöke szerint a Mercedes eddig meg sem erőltette magát, a csapat a kéziféket behúzva nyerte eddig a versenyeket. “A számok alapján nem hinném, hogy az eddigi futamokon a maximumot láttuk a Mercedestől” – keserítette el a rajongókat Tost. “Csak néhány kört nyomtak meg igazán, mert nem kényszerítette őket arra senki, hogy tovább erőlködjenek.”

“Gondoljunk csak a bahreini biztonsági autós szakaszra: tíz kör után húsz másodperces messzeségben voltak mindenkitől. Ez azt jelenti, hogy egyébként csak kocsikáznak.”

Wolff egyébként arra számít, hogy a vb-címért folytatott harcban a Ferrari lesz a Mercedes legnagyobb ellenfele – sokakat meglepett azzal, hogy nem a Red Bullt említette. “Szerintem ez csak pszichológiai dolog” – legyintett egyet a Red Bull meglepően jól szereplő új szerzeménye, Daniel Ricciardo, amikor a nyilatkozatról kérdezték.