Lewis Hamilton a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon ugyan kiesett, de azóta az érinthetetlen Mercedes volánjánál megnyerte mindhárom további futamot, ha újra Nico Rosberg előtt végez, az élre is áll a bajnokságban.
Az angol pilóta nagyon elégedett a kezdéssel, de az európai szakasz kezdetét jelentő Spanyol Nagydíj előtt azért óvatos. 
“Eddig, az első négy futamon nagyszerű volt az autó. Most Barcelona következik, ahol mindig is igazi próba elé kerülnek az autók, a leszorítóerő a fő tényező, kíváncsi vagyok, valójában hol is állunk majd.”


“Azonban meggyőződésem, hogy Red Bull tényleg ugyanolyan erős a leszorítóerőt tekintve, mint mi, sőt talán egy kicsit erősebb is, szóval lehet még min javítani.”
Hamilton a 2008-as bajnoki sikere óta sosem végzett a negyediknél jobb helyen az idény végén, de most ő maga is érzi, hogy 2014 az ő éve lehet.
“Egyszerűen érzem, hogy a legjobb formámban vagyok. Nagyon-nagyon tiszta a fejem, nagyon jól működik a munkamódszerem, és egyre tovább javul. Ami az autót illeti, hihetetlenül fekszik, sosem volt még ennyire jó járgányom, és olyan csapatom, amelyiktől ilyen autót kaptam volna. Szinte nem is igaz, alig hiszem el.”
“Sosem hittem, hogy ilyen jó lesz, pedig tudtam, hogy a motor tekintetében erősek leszünk, hiszen láttam, mekkora munka folyt. Azonban azt gondoltam, hogy a riválisok közelebb lesznek hozzánk az erőforrásokat tekintve. Ha visszatekintek az elmúlt pár évre, a Mercedeshez való átszerződésre, a tavalyi pozitív kezdésre és az idei kiemelkedő rajtra, hát, kész vagyok!”