A hétvégi Spanyol Nagydíjra frissítések seregével készül a Renault, ezektől azt remélik a franciák, hogy csökkenteni tudják a Mercedesszel szembeni hátrányukat. Az optimizmus abból a szempontból indokolt, hogy Barcelonában és Monacóban sem számít annyit a motorerő, mint az utóbbi három versenyen, ebből pedig profitálhat a Red Bull.


“Jelentős szoftverfrissítéssel készültünk Barcelonára, a változtatásoktól a vezethetőség, és ezzel együtt az összteljesítmény javulását várjuk” – mondta a Renault vezető versenymérnöke, Rémi Taffin. “Az energiavisszanyerő rendszerrel és hatékonyságban is sikerült előrelépnünk, reméljük, hogy ez a pályán is látszik majd.”

“Három hét volt Kína és Spanyolország között, jelentős mennyiségű munkát végeztünk el ebben az időszakban. Ugyan a barcelonai pályán nem teszteltünk az idén, nem számítunk nagy meglepetésekre.”

“Barcelonában viszonylag könnyű az energiavisszanyerés, hála az olyan szűk kanyaroknak, mint a tízes, de ott a sikán is, ahol a pilóták erősen fékeznek. A pályán többféle sebességű kanyar is van, a fogyasztás várhatóan nem lesz komoly probléma.”