Sebastian Vettel újabb támadást indított a turbómotoros Forma-1 ellen, a négyszeres világbajnoknak egyelőre nem tetszik az idei szezon. Vettel korábban már lazán leszarozta az új motorok hangját, mivel emiatt kapott egy fejmosást az FIA-elnök Jean Todttól, most finomabban fogalmazta meg a mondandóját.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Egy olyan sportról beszélünk, amely arról híres, hogy hangos és veszélyes” – mondta Vettel. “Ami most történik, azzal a motorsport lényegének elveszítését kockáztatjuk.”

Vettelt a Focus című magazin is megkérdezte a motorok hangjáról, ezúttal azonban kitérő választ adott. “Szívesebben versenyeznék V10-es vagy V12-es autókkal, 1000 lóerő körüli teljesítménnyel. Olyan autókkal szeretnék versenyezni, amelyek olyan gyorsak, amennyire csak lehet. Szeretném érezni, hogy menet közben sárkányt vagy szörnyeteget szelídítek.”

“Az előző szezonnal összehasonlítva az összbenyomás szörnyen sokat romlott. Az autó nem tudja, hogy mit akarok: féktávokon és kanyarokban abszolút nem tudom, mire számíthatok, hiányzik a magabiztosság.”