Niki Lauda szerint a Mercedes idei remeklése sokkal nagyobb dolog a Red Bull tavalyi fölényénél, amikor Sebastian Vettel zsinórban kilenc versenyt nyert a szezon végén. Akkor még V8-asokkal ment a mezőny, az idén viszont V6-os turbókra váltott, a Mercedes ennek ellenére négyből négy versenyt nyert eddig. Lauda szerint ez utánozhatatlan.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Az idén újak a motorok, a sebességváltók, az elektronikus fékek, és persze az autók is sokat változtak” – mondta Lauda, aki ügyvezetői jogkör nélküli igazgató a Mercedesnél. “Szerintem lenyűgöző eredmény, hogy mind a négy versenyen elsőként értünk célba.”

“Azokkal a szaros tavalyi motorokkal zsinórban kilencet nyerni, ahogy Vettel csinálta, az könnyű. Ekkora szabályváltozás után négyből négynél tartani – na, az bizony sokkal lenyűgözőbb eredmény.”

Ekkora sikerre még maga Lauda sem számított. “Nem is mertem gondolni ilyesmire. Számomra a legfontosabb dolog, amit a megbízhatósággal kapcsolatban sikerült elérnünk. Nagyon eltaláltunk mindent, és ez ugyan már másoknak is sikerült a múltban, nem egy komplett szabályváltozás utáni első évben.”