A krími konfliktus és az Oroszország ellen bevezetett gazdasági szankciók miatt elképzelhető, hogy az idén mégsem rendezik meg az első Orosz Nagydíjat. Politikai okokból a Forma-1 biztosan nem bojkottálja a futamot, ezt korábban Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező igazgatója is kijelentette, egyéb okok miatt azonban nagyon is veszélyben van a futam.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Az Európai Unió és az Egyesült Államok többek között számlák befagyasztásával bünteti Oroszországot. Emiatt már Szergej Szirotkin is bajba került, az orosz tinit támogató bank – sok másik mellett – az EU feketelistáján szerepel. Szakértők, sőt egyes brit politikusok szerint is veszélyben van a verseny megrendezése.

“Amennyiben még szigorúbb szankciókat vezetnek be, lehetetlenné válhat az F1-es rendezés pusztán a pénzforgalom korlátozása miatt is” – nyilatkozta SIr Richard Ottaway, a brit parlament alsóházának elnöke.

A csapatoknak már csak azért is problémákat okozhat az októberre tervezett futam, mert nagyon is elképzelhető, hogy egyes vezető szponzorok szeretnék elhatárolni magukat Oroszország viselkedésétől.